Ford-Rangers.com Ranger Forum HomeFord-Rangers.com Ranger Forum Home
Home Recent Topics New posts Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Ford-rangers.com is a discussion forum, a Ranger forum for people who have questions about fixing or modifying
their Ford Rangers or people who just admire their Ranger. Please join and enjoy sharing experiences!

LED's have failed me       #: 2365
 Moderated by: NoPower, Mike69, MaDMaXX
New Topic Reply
 Rate Topic 
 Posted: Sun Apr 25th, 2021 03:59 pm
PM Quote Reply
1st Post
JAMMAN

Owns A Torsen


Joined: Mon Sep 18th, 2017
Location: Grove City OhioUSA
Posts: 5719
Name: Jim
Occupation: Design and Innovation
Interests: RBV's, Computers
Status: 
Offline
Reputation: 
Reputation Points: 9263
Boy the concept of LED's was awesome but in reality the only LED's that have never failed me are the sylvania expensivo's and the large scale LED's that Buggman puts on his 3rd brake lights. I can't get 6 months out of any other LED regardless of brand and are leaning toward going back 90% to filament bulbs which dim substantially over time but can last 25 years.


Anyone else arriving at that conclusion? I'm thinking it is the vibration of driving. LED's seem to last forever in stationary products like home receivers or mounted on the wall but in a car or truck? Losing faith real quickly I don't like having to pull my cluster every 6 months to replace the LED's.



____________________
Truth sounds like hate for those who hate truth.

00 XLT 4WD RCSB 3.GO! Jalapeño
01 XLT 2WD RC Steppie 3.0 auto Silver
Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Sun Apr 25th, 2021 05:34 pm
PM Quote Reply
2nd Post
Tsquare
Member


Joined: Fri Nov 10th, 2017
Location: Suwanee GeorgiaUSA
Posts: 1444
Name: 
Occupation: Controlled Insanity
Interests: 
Status: 
Online
Reputation: 
Reputation Points: 2699
They seem to last with a rigid enclosure. The LED strip lighting I have on my motorcycle is exposed to high heat, cold, oils, and fuel. I have re-placed every strip at least once but they last for 4 to 6 years. The guy that lives across the street replaces his LEDs every year on his motorcycle. I have a German brand and that may be the difference.



____________________
Tony
NE ATL
'04 XLT regular cab 3.slo stepside
Came out of retirement to drive a school bus - I have lost my mind
Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Mon Apr 26th, 2021 12:26 am
PM Quote Reply
3rd Post
Ordinary Biker
Member


Joined: Sat Oct 21st, 2017
Location: Denver ColoradoUSA
Posts: 432
Name: 
Occupation: 
Interests: 
Status: 
Online
Reputation: 
Reputation Points: 917
Between the two bikes and the truck I have never had any problems with LED's.  I have some from Buggman, some from The Retro Fit Source in the truck, some that I can't even remember who made them on my Yamaha that have been going for 10+ years.  I think the ones on my Honda are from ShowChrome.  No issues.

Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Mon Apr 26th, 2021 12:35 am
PM Quote Reply
4th Post
12° North Industries
SITE SPONSOR


Joined: Thu Nov 23rd, 2017
Location: Las Vegas NevadaUSA
Posts: 315
Name: 
Occupation: 
Interests: The great outdoors, nature, back to basics
Status: 
Offline
Reputation: 
Reputation Points: 645
Have you done both a positive and negative voltage systems check on that vehicle Jim?



____________________
James / Elena / Brendon / Sean

12° North Industries
Las Vegas, Nevada 89118
Sales 702.781.0302
Email sales@12degnorth.com

Web http://www.12degnorth.com


Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Mon Apr 26th, 2021 02:21 am
PM Quote Reply
5th Post
JAMMAN

Owns A Torsen


Joined: Mon Sep 18th, 2017
Location: Grove City OhioUSA
Posts: 5719
Name: Jim
Occupation: Design and Innovation
Interests: RBV's, Computers
Status: 
Offline
Reputation: 
Reputation Points: 9263
The only place I don't have 100% negative I found was the intake/fuel rail. I put a pressure sensor on the schrader valve and it got wonky real quick so I checked negative against the fuel rail and it was insulated big time. I had to run a separate ground wire to the sensor.


I checked ground in the beginning when I was diagnosing the stalling problem. But it is 2 of my trucks I have had LED's go bad in.

I was buying those cheapies from e-bay was the problem. I have a set of the zevo's in the tail lights and they are still going strong. At 11 bucks a piece they better.



____________________
Truth sounds like hate for those who hate truth.

00 XLT 4WD RCSB 3.GO! Jalapeño
01 XLT 2WD RC Steppie 3.0 auto Silver
Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Mon Apr 26th, 2021 06:43 pm
PM Quote Reply
6th Post
VelociRanger
I’ll probably do it tomorrow


Joined: Mon Jun 25th, 2018
Location: Dallas TexasUSA
Posts: 686
Name: Justin
Occupation: 
Interests: 
Status: 
Offline
Reputation: 
Reputation Points: 1311
Any bad luck on the plug in ones fo headlights? I just dropped $60 on them...lol.



____________________
knowing when to quit is wisdom, being able to quit is courage.

1983 Ranger, reluctantly taking apart. Donor/project vehicle.

1984 Ranger, currently in ≈861 pieces. She’s donating what’s salvageable.
Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Tue Apr 27th, 2021 11:09 pm
PM Quote Reply
7th Post
JAMMAN

Owns A Torsen


Joined: Mon Sep 18th, 2017
Location: Grove City OhioUSA
Posts: 5719
Name: Jim
Occupation: Design and Innovation
Interests: RBV's, Computers
Status: 
Offline
Reputation: 
Reputation Points: 9263
I have a pair in fog lights but not in headlights. So far the fog lights have been OK but I fear the cooling fan will not last long.



____________________
Truth sounds like hate for those who hate truth.

00 XLT 4WD RCSB 3.GO! Jalapeño
01 XLT 2WD RC Steppie 3.0 auto Silver
Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Sat May 15th, 2021 03:06 pm
PM Quote Reply
8th Post
DILLARD000
Member


Joined: Wed Nov 25th, 2020
Location: EARTH
Posts: 7
Name: .
Occupation: .
Interests: 
Status: 
Offline
Reputation: 
Reputation Points: 17

Bad luck here with swap from Bulbs to LEDs for InstrumentCluster & DashCenterPanel,
so back to Bulbs that first lasted ~15years.

Don't use HiWattBulbs, or you'll melt plastic.

More info at https://2001fordexplorersporttrac.fandom.com/Electrical_DashLamps





Attachment: 2001.Ford.ExST_Nter.Dash_Instrmnts_0002.GIF (Downloaded 12 times)

Last edited on Sat May 15th, 2021 03:16 pm by DILLARD000



____________________
DILLARD000, 2001.Ford.ExST V6~4.0L~SOHC 5sAT=5r55e 4wMT=1354 Difs=4.10, http://2001fordexplorersporttrac.fandom.com
Back To Top PM Quote Reply

Current time is 12:14 am Top  

Ford-Rangers.com Ranger Forum > Tech Section > Electrical Tech > LED's have failed me

Users viewing this topic



© 2007-2021 Chris -N- Jim
Page processed in 0.2053 seconds (14% database + 86% PHP). 59 queries executed.